Trzmiele do zapylania są naturalnym wsparciem producentów warzyw i owoców.

Dostarczane w nowoczesnych ulach wspierają proces zapylania uzupełniając niedobory naturalnych owadów zapylających.

Trzmiele do zapylania

Trzmiele wykorzystywane do zapylanie upraw, to polski, nieinwazyjny gatunek. Doskonała pracowitość, orientacja w terenie i praca w bliskiej odległości ula pomagają wpływać na skuteczność tego kluczowego dla plonowania procesu. 

Wpływają na jakość i ilość plonów

Uzupełniają niedobory naturalnie występujących owadów zapylających

Pomagają zapylać uprawy miejscach niedostępnych dla dziko występujących owadów

Są efektywniejsze
w zapylaniu niż pszczoła miodna

Są aktywne w warunkach pogodowych w których nie pracują już pszczoły

 W każdym ulu znajduje się pełna trzmiela rodzina – królowa, larwy i robotnice.

Trzmiele dostarczane na uprawy to gatunek naturalnie występujący w środowisku. Owady doskonale odnajdujące się w uprawach pod osłonami, uprawach polowych i w sadach.

Trzmiele rozpoczynają obloty od wczesnych godzin i pracują do późna. 

Do prawidłowego zapylenie często wystarczy jedna wizyta na kwiecie. To efekt specjalnego mechanizmu wibracyjnego, który wyróżnia tego owada na tle innych gatunków zapylających.

Nowoczesna konstrukcja o zminimalizowanej ilości tworzywa sztucznego

Zbiornik z pożywką na czas transportu i pierwsze dni pracy

Wysoka wydajność każdego ula

Szerokie zastosowanie – sady, uprawy warzywnicze, ogrody przydomowe, uprawy pod osłonami

Wszechstronne możliwości

Trzmiele sprawdzają się w zapylaniu wielu upraw. Zarówno w sadach, jagodnikach jak i uprawach warzyw. Doskonale odnajdują się w uprawach pod osłonami jak i otwartym gruncie. 

Uprawy
w gruncie

Uprawy pod osłonami

Uprawy warzyw

Uprawy owoców

Ule z trzmielami