
Trzmiele do zapylania
Trzmiele wykorzystywane do zapylanie upraw, to polski, nieinwazyjny gatunek. Doskonała pracowitość, orientacja w terenie i praca w bliskiej odległości ula pomagają wpływać na skuteczność tego kluczowego dla plonowania procesu.
Wpływają na jakość i ilość plonów
Uzupełniają niedobory naturalnie występujących owadów zapylających
Pomagają zapylać uprawy miejscach niedostępnych dla dziko występujących owadów
Są efektywniejsze
w zapylaniu niż pszczoła miodna
Są aktywne w warunkach pogodowych w których nie pracują już pszczoły
W każdym ulu znajduje się pełna trzmiela rodzina – królowa, larwy i robotnice.
Trzmiele dostarczane na uprawy to gatunek naturalnie występujący w środowisku. Owady doskonale odnajdujące się w uprawach pod osłonami, uprawach polowych i w sadach.
Trzmiele rozpoczynają obloty od wczesnych godzin i pracują do późna.
Do prawidłowego zapylenie często wystarczy jedna wizyta na kwiecie. To efekt specjalnego mechanizmu wibracyjnego, który wyróżnia tego owada na tle innych gatunków zapylających.
Nowoczesna konstrukcja o zminimalizowanej ilości tworzywa sztucznego
Zbiornik z pożywką na czas transportu i pierwsze dni pracy
Wysoka wydajność każdego ula
Szerokie zastosowanie – sady, uprawy warzywnicze, ogrody przydomowe, uprawy pod osłonami
Wszechstronne możliwości
Trzmiele sprawdzają się w zapylaniu wielu upraw. Zarówno w sadach, jagodnikach jak i uprawach warzyw. Doskonale odnajdują się w uprawach pod osłonami jak i otwartym gruncie.

Uprawy
w gruncie

Uprawy pod osłonami

Uprawy warzyw

Uprawy owoców